Burası Neden Var?

Bu forum sitesi ile ilgili
Cevapla
Kullanıcı avatarı
melihcelenk
Site Admin
Mesajlar: 212
Kayıt: 05 Eki 2021, 03:23

Burası Neden Var?

Mesaj gönderen melihcelenk »

Bir forum sitesinin mantığına tamamen ters olan bu bölüm neden var?

Kısa cevap: Kategorizasyon sistemini sevdiğim için.

Uzun cevap:
Sosyal medya ve teknoloji, hayatımızı kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda basitleştirdi de. Artık insanlar bilgileri son derece düzensiz bir şekilde bu mecralara dolduruyor. Hiçbir kontrol olmaksızın koca bir yığın hâlinde bilgiler birikiyor ve aradığımızı bulamıyoruz. Birçok önemli bilgi forum siteleri yerine sosyal medyalarda paylaşılıyor. Ancak bu kez bağlantı verme, düzenli bir görünüm, hiyerarşi gibi önemli şeyler ortadan kalkıyor. Belki sıradan kullanıcı kitlesi için ölme noktasında olan forum sitelerini canlandırma gibi bir imkânım yok. Ancak en azından kendi paylaşımlarımı insanların ilgilendikleri alana göre görmeleri ve hızlıca bulabilmeleri için burada yapacağım.

Bunun dışında küçüklüğümden bu yana birçok forum sitesi kurmuş ve yönetmiş olmanın getirdiği geçmişe dönme isteği de bu sayfayı bir forum sitesi olarak açmamda rol oynadı.

Başka ne avantajı var?
Bütün bir siteyi takip etmek yerine istediğiniz konuları takip etmek çok kolay!
Örneğin Şiir / Şairler forumuna girin ve aşağıdaki Foruma abone ol bağlantısına tıklayın. Artık yeni bir şey paylaşıldığında yukarıdaki Bildirimler bölümünde görebilirsiniz.

Bunu yapmasanız bile görmediğiniz başlıklar kırmızı olarak yanar. Aynı zamanda yeni başlık olan bölümler de kırmızı renktedir. Böylece neyi okumadığınızı rahatlıkla anlayabilirsiniz. Tabii bunun için giriş yapmış olmanız gerek. Onu da Google ya da Facebook hesabınızla kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Cevapla