Herhangi Bir Yazılım İçin Alternatif Arama

İşinize yarayabilecek yazılımları ve mobil uygulamaları burada bulabilirsiniz
Cevapla
Kullanıcı avatarı
melihcelenk
Site Admin
Mesajlar: 212
Kayıt: 05 Eki 2021, 03:23

Herhangi Bir Yazılım İçin Alternatif Arama

Mesaj gönderen melihcelenk »

Eskiden kullandığınız bir yazılım vardır, ya da hali hazırda kullandığınız ama bir özelliği eksik olan bir yazılım yerine başka bir yazılım kullanmak isteyebilirsiniz. Ya da örneğin aklınızda Word gibi bir örnek vardır ama bunun bir ofis yazılımı olduğunu bilmiyorsunuzdur, düzgün bir arama yapamazsınız.

Ya da diyelim komşunuzun bilgisayarında Word açmak istediniz, ama ücretli olduğu için de satın almak gibi şeylerle uğraşmak istemiyorsunuz, sadece o an için lazım. Yapmanız gereken şey İngilizce olarak
Word alternatives
ya da ücretsizleri görmek için
Word free alternatives
gibi bir arama yapmak.

Daha sonra karşınıza çıkan Google Docs, Libre Office, WPS Office gibi yazılımlardan birini seçip kullanmak.

Çok fazla bilgisayar kullanan insanlar bile bu basit aramayı yapamayabiliyor. Dolayısıyla olabilir, bazen basit şeylerin de insanın aklına gelmesi için görülmüş olması gerekiyor.

Bonus Konu:

Herkesin Google'a "Google'da nasıl arama yapılır" diye sorması gerekiyor. Bilmeyenler bunu basit bir şey sanıp arama zahmetine girmiyor. Oysa bilenler arıyor.

Örneğin dosya tipine göre arama yapmak isteyebilirsiniz. Diyelim ki Atatürk ile ilgili PDF belgeler arıyorsunuz. Bunun için
Atatürk filetype:pdf
aramasını yapmalısınız.

Bu yazımın amacı Google'ın nasıl kullanılacağını bilmeyenlere göstermek olduğu için nasıl balık tutulacağını gösterdim, artık daha fazla balık vermeyeceğim. Diğer anahtar kelimeleri eğer bilmiyorsanız yukarıda belirttiğim şekilde arama yapmalısınız.
Cevapla