WebFX URL Opener - Toplu Şekilde Bağlantıları Açın

İşinize yarayabilecek yazılımları ve mobil uygulamaları burada bulabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
melihcelenk
Site Admin

WebFX URL Opener - Toplu Şekilde Bağlantıları Açın

Mesaj gönderen melihcelenk »

Bir insanın hayatında kaç kez buna ihtiyacı olur bilmiyorum, ama benim zaman zaman oluyor.

Senaryo şu:
Bu taskları inceler misin: XX-1234 XX-1235 XX-1256 XX-2213 XX-2141...
Böyle bir liste
Haliyle tek tek açıp bakmak lazım
Önce bir tanesini açıp link'i aldım, diğerlerini de alıp yapay zekaya vererek bunları link haline getirdim.
Ama çok fazla sayıda linke tıklamam ve hepsinin açıldığından emin olmam gerekiyordu.

Arama motoruna o sihirli şeyi yazdım: URL Opener

Ve hemen de çıktı.

WebFX - URL Opener Tool
https://www.webfx.com/tools/url-opener

Buraya bağlantıları girdim, popup engellemeyi kaldırdım (özellikle izin vermeniz gerekir, çünkü siteler size yüzlerce sekme açmasın diye bu varsayılan olarak engellenmiştir.) Bununla istediğime hızlıca ulaştım.

Open Multiple URLs
Daha sonra bunun için bir de eklenti olduğunu fark ettim:

https://chromewebstore.google.com/detai ... nojcfkpbbh

Bu Paylaşımın Amacı
Gelelim bunu neden paylaştığıma. Sık ve hızlı bilgisayar kullanan insanlar için bu refleks gelişmiştir. Tekrarlayan bir şey yapıyorsam bununla neden uğraşayım? Mutlaka bunu yapacak bir araç geliştirilmiştir. Dolayısıyla her zaman bir şeyi hızlı bir şekilde yapmanın yolunu arar, 3 saniyede bulur ve yaparız. Bir yaşa kadar bu refleksin herkeste olduğunu sanıyordum. Daha sonra 10 saniyelik bir iş için dakikalarca, bazen saatlerce uğraşan insanlar gördükçe bu fikrim değişti. Artık insanlara bu refleksleri kazandırmaya çalışıyorum. Bu gönderinin özelliği de bu. 3 saniyede bulabileceğiniz bir şey bu, ancak çoğu zaman cevaplar değil, sorular önemlidir. Böyle bir durumda gerçekten sizi hızlandıracak soruyu soruyor musunuz?

Ve kabul edelim, 2026 bu gönderi için fazla geç bir tarih. Ve yine kabul edelim, çoğu insan hâlâ işlerini kolaylaştıracak yazılım bile arayıp kullanmazken yapay zekâya alıştırmaya çalıştırıyoruz. Buradaki "bile" ifadesinden şüpheliyim, zira belki de insanlar yazılım aramak istemiyor ve bu nedenle yapay zekâ kullanmaya daha yatkın. Şu an yapay zeka kullanmak birazcık uğraştırıcı. Başta sadece ChatGPT vardı. Sonra birçok başka araç geldi, kişisel yapay zeka asistanları çıktı. Ancak henüz tek tıkla çalışacak hâle gelen bir şey yo.. (daha yazarken Anthropic'in Cowork'ün duyurduğunu hatırladım). Neyse, güncelliğini belki de bu ay yitirecek bir gönderi üstüne çok vakit harcadım. Ama amacım bu bakış açısını hayatımızın her alanına uygulamamızı sağlamaktı.